Βελτίωση της Όρασης απο τον Philippe Hannetelle

1.    Πότε και πως δημιουργήθηκε  το σεμινάριο για την Βελτίωση της Όρασης;

Το Σεμινάριο βελτίωσης της Όρασης δημιουργήθηκε από τον Sir Martin Brofman μέσα από την προσωπική του εμπειρία. Θεράπευσε τον εαυτό του από έναν όγκο και το  δευτερεύον όφελος που είχε ήταν η επανάκτηση της φυσιολογικής όρασης, ενώ αυτό που δούλευε ήταν να ξεφορτωθεί τον καρκίνο στην συνειδητότητά του.

Ήταν λοιπόν περίεργος για αυτό που συνέβη και ανακάλυψε ότι ο πρώτος άνθρωπος που κατέληξε με την ιδέα ότι όλα τα προβλήματα όρασης δημιουργούνται μετά από στρες και μια  συγκεκριμένη διανοητική κατάσταση  ήταν ο Δρ.Bates ένας πολύ γνωστός οφθαλμίατρος την δεκαετία του 1920 στην Νέα Υόρκη.
Μετά από αυτόν κάποιοι απλοποίησαν τις ιδέες του για το ευρύ κοινό και πρόσθεσαν νέες ιδέες και έννοιες.
Ο σταθερός  παράγοντας σε όλους τους τομείς  που αφορούν την Βελτίωση της Όρασης ήταν η διαδικασία της προσωπικής μεταμόρφωσης  όπως συνέβη και την εμπειρία του M.Brofman. Με την επίγνωση  που απέκτησε διαβάζοντας τις εργασίες αυτών των ανθρώπων  ήταν ικανός να βασιστεί/δουλέψει πάνω στις ιδέες τους χρησιμοποιώντας την προσωπική του εμπειρία για επιπλέον  επιγνώσεις. Εκτός από  την εξωτερική διαδικασία (δίαιτα-φυσικές κινήσεις, ασκήσεις, βιταμίνες κλπ) στην  οποία  συχνά συγκεντρωνόμαστε αλλά και άλλες  προσεγγίσεις, κατά την διάρκεια του εργαστηρίου επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην «εσωτερική» διαδικασία.


2.    Ποιο είναι το όφελος μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα παρακολουθώντας το;

Δεν έχει να κάνει μόνο με την Βελτίωση της Όρασης, έχει να κάνει με την βελτίωση της Ζωής σου. Αποκτάς επίγνωση του ποιος πραγματικά είσαι και πως μπορείς να οδηγήσεις τον εαυτό σου σε μια πιο ευτυχισμένη και γεμάτη για σένα ζωή με το να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. Είναι ένα πρακτικό πρόγραμμα για οποιονδήποτε αναζητά την διαύγεια/καθαρότητα  σε όλα τα επίπεδα και το πώς την εφαρμόζει στην ζωή του.


3.    Πιστεύετε ότι όλα τα φυσικά μας προβλήματα εξαρτώνται, προέρχονται από την συναισθηματική και ψυχική μας κατάσταση; Είναι πραγματικά το μυαλό μας τόσο δυνατό;

Δουλεύω και πιστεύω στην ιδέα ότι όλα ξεκινούν στην συνειδητότητά μας. Όλα τα όντα που θεωρούνται ως εμπλεκόμενοι λένε ότι «είμαστε δημιουργοί». Όταν κάποιος έχει ένα  σύμπτωμα, αυτό, στο σωματικό επίπεδο αντανακλά εντάσεις στην συνειδητότητα του ατόμου που συνδέεται με κάτι που συνέβη στην ζωή του την στιγμή που ξεκίνησε. Μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας σαν εργαλείο για να πετύχουμε τον στόχο μας μπαίνοντας ξανά στην θέση του οδηγού μέσα στην συνειδητότητά μας αντί να καθόμαστε στην θέση του ταξιδιώτη. Είμαστε όντα χωρίς όρια.

4.    Ποιο είναι το μυστικό; Γιατί κάποιος καταφέρνει να δει καλύτερα ενώ κάποιος άλλος όχι; Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο;

Οι άνθρωποι που βλέπουν καλύτερα κάνουν κάτι διαφορετικό στην συνειδητότητά τους και έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ύπαρξης. Η φυσιολογική κατάσταση της όρασής μας είναι η καθαρή  όραση και η επιστροφή στην διαύγεια και καθαρότητα είναι μια επιστροφή στην φυσική κατάσταση ισορροπίας μας και το να είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας.


5.    Στο βιβλίο αναφέρεται ότι η όραση κάθε ανθρώπου είναι μια μεταφορά της συνειδητότητάς του. Τι εννοείται με αυτό;

Εννοεί ότι η προβληματική όραση έρχεται στην ζωή των ανθρώπων την στιγμή που βιώνουν  κάποιο στρες  σε σχέση με το περιβάλλον τους και δεν βλέπουν καθαρά τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Όταν αυτό συνεχίσει για ένα μεγάλο διάστημα ή με μεγάλη ένταση οι μύες των ματιών που κρατούν αυτές τις εντάσεις μπορεί προσωρινά  να «παγώσουν» κρατώντας τον βολβό του ματιού εκτός  του μηχανισμού εστίασης. Αφού αυτές οι εντάσεις στους μύες συνδέονται με εντάσεις στην συνειδητότητα του ανθρώπου, αυτό κρατά το άτομο σε μια συγκεκριμένη κατάσταση συνειδητότητας.
Η όραση δεν είναι μόνο μια φυσική διαδικασία. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη λειτουργία που επηρεάζει και επηρεάζεται από τις συναισθηματικές και νοητικές καταστάσεις του είναι και συνδέεται με συγκεκριμένους τύπους προσωπικότητας. Όλοι όσοι είναι μύωπες έχουν κάτι κοινό στην προσωπικότητά τους και όλοι οι πρεσβύωπες  έχουν συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα. Εκείνοι που έχουν αστιγματισμό δουλεύουν παρόμοια  θέματα στην ζωή τους.
Όλα τα είδη προβληματικής όρασης αντιπροσωπεύουν τεταμένους τρόπους με τους οποίους  το άτομο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του.


6.    Μπορείτε να μας πείτε ένα παράδειγμα, μια ιστορία επιτυχίας;

Μπορώ να μιλήσω για την δική μου. Είχα  μυωπία και αστιγματισμό. Ανακαλύφθηκε όταν ήμουν 6 ετών στην διάρκεια μιας ιατρικής εξέτασης στο σχολείο. Έτσι απέκτησα γυαλιά και ο οφθαλμίατρος μου είπε ότι το αριστερό μου μάτι –της μυωπίας- ήταν τεμπέλικο και έπρεπε να το κάνω να δουλέψει κλείνοντας το άλλο μου μάτι με κάποιο κάλυμμα για λίγες ώρες. Πρέπει να πω ότι δεν το έκανα πολύ συχνά και έτσι κάθε χρόνο όταν έκανα την νέα οφθαλμολογική μου εξέταση ο οφθαλμίατρος παρατηρούσε ότι δεν ήταν μόνο το μάτι μου που ήταν τεμπέλικο αλλά κι εγώ ο ίδιος. Αλλά αυτό σημαίνει ότι ο οφθαλμίατρος ήλπιζε για κάποια καλυτέρευση. Κάποιοι οφθαλμίατροι αποδέχονται αυτές τις ιδέες -όχι τόσο συνηθισμένες- ότι μπορείς να κάνεις κάτι για την βελτίωση της όρασής σου.
Αργότερα, όταν ήμουν στα 35 ανακάλυψα ένα βιβλίο «Σώσε τα μάτια σου» που ανέλυε τις ασκήσεις ματιών της μεθόδου Bates. Διάβασα το βιβλίο, το βρήκα ενδιαφέρον, έβγαλα τα γυαλιά μου και ένιωσα καλύτερα χωρίς καν να έχει βελτιωθεί η όρασή μου. Κάτι τελοσπάντων συνέβαινε ακόμη κι αν δεν είχα την πραγματική του επίγνωση. Ένα χρόνο μετά άκουσα τον Martin Brofman σε μια διάλεξη να μιλάει για την δική του εμπειρία, έχοντας θεραπεύσει τον εαυτό του από τον καρκίνο και έχοντας παρατηρήσει ότι αφού η θεραπεία του είχε ολοκληρωθεί, μπορούσε να δει καθαρά. Είχε μυωπία και αστιγματισμό και φορούσε γυαλιά. Λίγες μέρες αργότερα συμμετείχα σε ένα από τα εργαστήριά του και ένιωσα διαφορετικά στην συνειδητότητά μου, δεχόμενος νέες ιδέες, νέο τρόπο όψης των πραγμάτων, αφήνοντας πίσω το παλιό μου σενάριο και ξεκινώντας να βλέπω καθαρότερα με τα μάτια μου. Αναγνώρισα ότι όλη η προηγούμενη ζωή μου ήταν βασισμένη στον φόβο και τον έλεγχο. Με τον παλιό τρόπο σκέψης και ύπαρξης ένιωθα να απειλούμαι και η αντίδρασή μου σε αυτό ήταν ο θυμός και η εσωστρέφεια. Ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω αυτόν τον τρόπο ύπαρξης και να γίνω πιο σίγουρος στο να δείξω ποιος πραγματικά ήμουν, από μια άλλη οπτική να μην νιώθω ότι απειλούμαι. Όταν αντιστεκόμουν στις αλλαγές παρατηρούσα ότι η όρασή μου χειροτέρευε και ακόμη κι αν ένιωθα ανασφαλής κάποιες στιγμές ήξερα ότι έπρεπε να επιμείνω προς την κατεύθυνση ότι ήμουν καλύτερα. Μετά από μερικούς μήνες δουλειάς στον εαυτό μου έκανα μια οφθαλμολογική εξέταση και μου είπαν ότι η όρασή μου ήταν φυσιολογική.

7.    Υπάρχουν ειδικές  προϋποθέσεις για να συμμετάσχω στο σεμινάριο;

Όχι δεν υπάρχουν, μόνο η θέλησή να μπεις σε αυτό το μονοπάτι της καθαρότητας γνωρίζοντας ότι είναι υπέροχο να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, διότι όλοι μας έχουμε την τάση να δικαιολογούμε τον τρόπο ύπαρξής μας και σκέψης μας ακόμη και αν αυτός δεν είναι λειτουργικός για μας.


8.    Η μέθοδος είναι κατάλληλη για κάθε είδος προβλήματος της όρασης;

Άνθρωποι με διαθλαστικά προβλήματα (μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμός) ωφελήθηκαν από αυτήν την μέθοδο καθώς και άνθρωποι με λεγόμενα οργανικά προβλήματα όρασης (καταρράκτη, γλαύκωμα κλπ) έχουν αναφέρει βελτίωση έχοντας συνειδητά εφαρμόσει αυτές τις ιδέες  και έννοιες αυτοθεραπείας. Αυτοί κρατούν την ιδέα ότι ήταν ολοκληρωτικά υπεύθυνοι για την κατάστασή τους και αυτή ήταν το αποτέλεσμα συγκεκριμένων αντιλήψεων που επέλεξαν να έχουν, συνεπώς ήταν ικανοί να το αλλάξουν αλλάζοντας τον τρόπο συμπεριφοράς τους.

 

Η Better World θα φιλοξενήσει τον Philippe Hannetelle για άλλη μια φορά στην Αθήνα στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 για το σεμινάριο της Βελτίωσης της Όρασης.
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες:

Ημερολόγιο

Ιουνίου   2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Δεν έχετε επιλέξει σεμινάρια

Newsletter

 

Επικοινωνία

Better World
Θεοδώρα Παπαντωνάκη 

Τηλ.(+30) 213 043 9673

Κιν. (+30) 6936 527.527 

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Don't forget follow us via: