Συνέντευξη με τον Philippe Hannetelle για το Body Mirror System of Healing και τα οφέλη μιας παγκόσμιας μεθόδου

B.W. - Θα θέλαμε να μας μιλήσεις  για τη μέθοδο του Martin Brofman,  Body Mirror System και την εμπειρία σου ως ένας από τους λίγους εισηγητές παγκοσμίως που την διδάσκουν.

 
Philippe H.- Ήξερα αυτές τις ιδέες από τότε που ήμουν έφηβος, διάβασα βιβλία και παρατήρησα σχετικά αυτό που όλα τα εξελιγμένα όντα λένε, ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι  δημιουργός και απεριόριστο όν, αλλά δεν ήξερα πώς να το θέσω σε πράξη στη ζωή μου.
Ο Martin Brofman έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που αντιπροσωπεύει τη σύνθεση των ανατολικών φιλοσοφιών και της δυτικής ψυχολογίας, με ένα σύνολο εργαλείων εύκολα και αποτελεσματικά, επιτρέποντας σε κάθε ον να τα χρησιμοποιήσει για την δική του θεραπεία και για τη θεραπεία άλλων, επιτρέποντας στους ανθρώπους να είναι και πάλι σε επαφή με την δύναμή τους, νιώθοντας την αγάπη γι 'αυτούς και τους άλλους και δημιουργώντας έτσι περισσότερη αρμονία γύρω τους.
Μου αρέσει να βλέπω πώς οι άνθρωποι φτάνουν σε ένα σεμινάριο με, επίσημη συμπεριφορά προς  τους άλλους, με ανασφάλειες ή επικρίσεις, κ.λπ., και πώς η διαδικασία μεταμόρφωσής τους πραγματοποιείται μέχρις ότου στο τέλος της  εμπειρίας, ο καθένας είναι σε θέση να αισθανθεί την αγάπη, βλέποντας και νιώθοντας  τις επιδράσεις αυτών των εργαλείων και φιλοσοφιών, όταν τις κάνει πράξη.

B.W. - Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη μέθοδο Body Mirror και τι αλλαγές είδες στο εαυτό σου;


Philippe H.-  Γνώρισα τον Martin Brofman τον Μάιο του 1990, συμμετέχοντας στα σεμινάρια του, καθώς επίσης και στα σεμινάρια άλλων εισηγητών που είχε εκπαιδεύσει. Είχα  μυωπία και αστιγματισμό. Εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, εκείνη την εποχή τίποτε άλλο δεν λειτουργούσε με τον τρόπο που ήθελα στη ζωή μου: σχέσεις, χρήματα, δουλειά. Έκανα μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που έβλεπα τα πράγματα και αυτό είχε επίδραση στην όραση μου, άρχισα να βλέπω όλο και πιο καθαρά χωρίς τα γυαλιά μου και το εσωτερικό μου όραμα και πορεία φάνηκε με καθαρότητα.


B.W. - Πως μπορεί αυτή η γνώση να βοηθήσει έναν άνθρωπο;


Philippe H. -Σε  βάζει στο κάθισμα του οδηγού στη συνείδησή σου. Είναι μια άποψη που σου  δίνει τη δύναμη να αλλάξεις κάτι. Σταματάς να βλέπεις τον εαυτό σου ως θύμα και όταν αλλάξει κάτι εσωτερικά, μπορείς να δεις τα αποτελέσματα τόσο  στο σώμα σου όσο και στη ζωή σου.

B.W. - Πως ο ψυχολογικός παράγοντας εκδηλώνεται σαν σωματική πάθηση;


Philippe H. - Όταν κάποιος παίρνει  μια απόφαση που τον αφήνει με άγχος/στρές, δημιουργώντας ένα μπλοκάρισμα στο  ενεργειακό  του πεδίο με έναν επαρκή βαθμό έντασης, αυτό δημιουργεί ένα σύμπτωμα στο σωματικό επίπεδο. Το σύμπτωμα μιλά μια συγκεκριμένη γλώσσα, η οποία αντανακλά στην ιδέα ότι ο καθένας μας δημιουργεί την πραγματικότητα του. Όταν το σύμπτωμα περιγράφεται από την άποψη αυτή, η μεταφορική σημασία του συμπτώματος γίνεται σαφής. Έτσι, αντί να λέει "δεν μπορώ να δω", το άτομο θα πρέπει να πει "έχω κρατήσει τον εαυτό μου από το να δει κάτι." Εάν δεν μπορεί να περπατήσει, θα πρέπει να πει "έχω κρατήσει τον εαυτό μου να περπατήσει  μακριά από κάτι." Και ούτω καθεξής. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν ατυχήματα και συμπτώσεις. Τα πράγματα συμβαίνουν σύμφωνα με ένα μοτίβο  και μια σειρά.
 Έτσι, αναλαμβάνεις την πλήρη ευθύνη για την δημιουργία σου, αναπτύσσεις  μια αντικειμενική σχέση με το πρόβλημα και αντιδράς  σε συνάρτηση με αυτό. Υπάρχει ένας τρόπος ύπαρξης ο οποίος σχετίζεται με κάθε σύμπτωμα. Για να θεραπευτεί  ένα άτομο πρέπει να αλλάξει αυτόν τον τρόπο ύπαρξης και να επιστρέψει στον τρόπο ύπαρξης  χωρίς το σύμπτωμα, σε αυτό που το άτομο πραγματικά είναι.

B.W. - Μπορούν πράγματι να θεραπευτούν τα πάντα, ακόμα και οι χρόνιες παθήσεις, με τη μέθοδο Body Mirror;


Philippe H. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όλα μπορούν να θεραπευτούν και το έχω δει αυτό ως  αποτελέσματα των θεραπειών που έχω δώσει εγώ ή άλλοι θεραπευτές που δουλεύουν με τα ίδια εργαλεία.  


B.W.  Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποιες περιπτώσεις ίασης;


Philippe H. - Μπορώ να μιλήσω για την δική μου. Ήμουν μύωπας, είχα αστιγματισμό και τίποτα δεν λειτουργούσε  καλά στη ζωή μου. Ήμουν ανασφαλής, χωρίς εμπιστοσύνη στις αξίες μου, έχοντας δυσκολίες με  το χρήμα, τις σχέσεις και την δουλειά. Καθώς συνειδητοποίησα πως ήμουν ο δημιουργός της ζωής μου, μπορούσα να αναγνωρίσω ό, τι έκανα στη συνείδησή μου, με τον τρόπο σκέψης μου, της ύπαρξής μου, που με έφερε στην κατάσταση που ήμουν. Να περπατάς στο μονοπάτι της καθαρότητας δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με το ποιος είσαι και ξέρεις  ότι πρέπει να αλλάξεις. Μερικές φορές έχουμε την τάση να δικαιολογούμε τον τρόπο ύπαρξής  μας είναι ακόμη και αν αυτός δεν λειτουργεί, έχουμε προσκολλήσεις. Είναι μια διαδικασία αυτο-ανακάλυψης, αυτογνωσίας και η περιπέτεια αυτή δεν έχει τέλος. Όντας όλο και περισσότερο αυτό που πραγματικά είμαι, μου έφερε την ευτυχία, αποδοχή του εαυτού μου και  αγάπη και μετά, ήταν πολύ πιο εύκολο να το κάνω  αυτό και για τους άλλους, να αποδέχομαι τους ανθρώπους όπως είναι και να τους αγαπώ.  Με υποχρέωσε να κάνω κάποια νοητική δίαιτα και να επιλέγω τα λόγια μου με προσοχή.

B.W. Είναι εύκολη η εφαρμογή της μεθόδου;

Philippe H. Τα εργαλεία είναι τόσο απλά που διδάσκονται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών. Όταν δίνεις μια θεραπεία δουλεύεις με την φαντασία σου και φαντάζεσαι ότι βλέπεις μια άλλη ύπαρξη να θεραπεύεται. Τα παιδιά ανοίγουν σε αυτό εύκολα ενώ μερικοί ενήλικες πρέπει να υπερβούν τον περιορισμό του νου τον οποίο έχουν δημιουργήσει στους εαυτούς τους και να μάθουν μέσα από τις εμπειρίες τους ότι όλα μπορούν να θεραπευτούν. Ονειρεύεσαι ότι βλέπεις κάποιον θεραπευμένο και το όνειρο υλοποιείται στην φυσική πραγματικότητα, εάν πιστεύεις πως θα συμβεί. Όλοι είναι ικανοί να ονειρεύονται, η μόνη διαφορά είναι τι επιτρέπουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους να ονειρευτεί.


B.W. Πόσο σύντομα μπορεί κάποιος να δει αλλαγές στον εαυτό του;

Philippe H. - Υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα για τους  περισσότερους ανθρώπους, νιώθουν διαφορετικά στην συνειδητότητά τους ειδικά αν αντιμετωπίζουν φυσικά συμπτώματα ενώ για κάποιους άλλους μπορεί να είναι σταδιακά.

B.W.  Με μία πρόταση, πως θα περιέγραφες τη μέθοδο;

Philippe H. - Πιστεύω πραγματικά ότι το Body Mirror System –  Σύστημα Καθρέφτης του Σώματος είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο σύστημα Ίασης και αυτογνωσίας που έχω δει ή ακούσει  ποτέ το οποίο συμπεριλαμβάνει και την πιθανότητα της Ίασης με μια συνεδρία.


B.W. Τελικά τι είναι η ασθένεια;

Philippe H. - Ένα μήνυμα του σώματός μας σε εμάς που μας λέει τι κάνουμε στον εαυτό μας με τον τρόπο ύπαρξής μας, σκέψης μας, περπατώντας μη συνειδητά στην ζωή μας. Έχουμε λοιπόν την ελεύθερη βούληση να ακούσουμε το μήνυμα και να αρχίσουμε την εξερεύνηση των απεριόριστων δυνατοτήτων μας κάνοντας το «ασυνείδητο» συνειδητό, μη περιμένοντας για ένα σωματικό σύμπτωμα πριν αντιδράσουμε ή ακόμη πριν  νιώσουμε δυσάρεστα συναισθήματα, μαθαίνοντας να εμπιστευόμαστε και να ακολουθούμε την διαίσθησή μας συνεχώς. Μαθαίνοντας να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι και να ζούμε από ένα βαθύτερο κομμάτι της συνειδητότητάς μας.
Η αγάπη θεραπεύει.

Philippe Hannetelle
Body Mirror System and Vision instructor
Member of  the Advisory Council of the Brofman Foundation
http://www.healer.ch
Anything can be healed

Ημερολόγιο

Ιουνίου   2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Δεν έχετε επιλέξει σεμινάρια

Newsletter

 

Επικοινωνία

Better World
Θεοδώρα Παπαντωνάκη 

Τηλ.(+30) 213 043 9673

Κιν. (+30) 6936 527.527 

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Don't forget follow us via: