7 Επίπεδα Συνειδητότητας και Αυτογνωσίας

Οι άνθρωποι εξελίσσονται μέσα από αλλαγές. Όταν υπάρχει σοφία δεν χρειάζεστε μια μεγάλη πρόκληση προκειμένου να εξελιχθείτε. Εφαρμοζοντας την σοφία σε μια ή περισσότερες καταστάσεις που σημαίνει ισορροπημένη οπτική αποτρέπουμε μια πρόκληση να γίνει τεράστια. 

 

Θεματολογία:
Το σεμινάριο αφορά τους παράγοντες της ζωής που εκδηλώνονται ως εντάσεις ή  δυσλειτουργίες  σε συγκεκριμένους τομείς, και σωματικά συμπτώματα. Αναλύει το σώμα ως χάρτη της συνειδητότητας, συνεπώς γνωρίζοντας τα μηνύματα του σώματός μας είμαστε ικανοί να οδηγούμε καλύτερα την ζωή μας σε όλους τους τομείς, τα συναισθήματά μας και την υγεία μας.
Γνωρίζουμε επίσης πως μπορούμε να βάζουμε όρια κατέχοντας την δύναμή μας σε σχέση με τους συνανθρώπους μας, τις εργασιακές μας σχέσεις και τα παιδιά μας. 

Όταν λοιπόν ο ψυχολογικός παράγοντας εκδηλώνεται σαν σωματική πάθηση ή δυσλειτουργία σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής το σώμα μας επικοινωνεί με μηνύματα και μας λέει τι κάνουμε στον εαυτό μας με τον τρόπο ύπαρξής μας, σκέψης μας. Έχουμε λοιπόν την ελεύθερη βούληση μέσω της αυτογνωσίας να ακούσουμε το μήνυμα και να αρχίσουμε την εξερεύνηση των απεριόριστων δυνατοτήτων μας κάνοντας το «ασυνείδητο» συνειδητό, μη περιμένοντας για ένα πρόβλημα ή ένα σωματικό σύμπτωμα. Μπορούμε να αντιδράσουμε πριν νιώσουμε δυσάρεστα συναισθήματα, μαθαίνοντας να εμπιστευόμαστε και να ακολουθούμε την διαίσθησή μας συνεχώς.
Υπάρχει ένας τρόπος ύπαρξης ο οποίος σχετίζεται με κάθε σύμπτωμα ή τομέα της ζωής. Για να αλλάξει μια προβληματική κατάσταση πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ύπαρξης που την δημιουργεί και το άτομο να επιστρέψει στον τρόπο ύπαρξης που εκφράζει αληθινά τον εαυτό του.

Μετά το σεμινάριο μας θα υπάρχει κατανόηση του εαυτού κατανοόντας την σχέση ανάμεσα στο σώμα, τη συνείδηση και την ζωή αναγνωρίζοντας τους εσωτερικούς παράγοντες που ενθαρρύνουν τη διαδικασία αλλαγής και ισορροπίας.  Θα μπορούμε να αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη για την δημιουργία μας, αναπτύσσοντας μια αντικειμενική σχέση με το πρόβλημα και να αντιδρούμε σε συνάρτηση με αυτό.

Εισηγήτρια: Θεοδώρα Παπαντωνάκη

Για να δείτε όλα τα σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης πατήσετε ΕΔΩ

Ημερολόγιο

Ιανουαρίου   2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Αυτοβελτίωση

Δεν έχετε επιλέξει σεμινάρια

Newsletter

 

Επικοινωνία

Better World
Θεοδώρα Παπαντωνάκη 

Τηλ.(+30) 213 043 9673

Κιν. (+30) 6936 527.527 

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Don't forget follow us via: